Maatwerk webdesign in Utrecht voor de B2B markt

Webdesign in Utrecht door MasterMakers

Ben jij op zoek naar een ervaren webdesign bureau in Utrecht dat jouw organisatie de perfecte online aanwezigheid geeft? Kijk dan niet verder. MasterMakers staat klaar om te helpen.

Wij zijn een creatief en gepassioneerd team met jarenlange ervaring in het ontwerpen van prachtige websites, voor bedrijven in en rond Utrecht, die jouw merk tot leven brengen en ervoor zorgen dat jouw content zich onderscheidt van de rest.

Bekijk ons portfolio van prachtig ontworpen sites en zie hoe we onze klanten hebben geholpen om iets unieks te creëren – want hier bij MasterMakers bouwen we niet alleen websites; we werken samen met jou om iets opmerkelijks te creëren!

Tijd voor een metamorfose en een nieuw webdesign? Wij gaan graag samen aan de slag.

Neem contact op

Waarom is een goed webdesign in Utrecht zo belangrijk?

Een goed doordacht en uitgevoerd webdesign in Utrecht is ongelooflijk belangrijk. Een webpagina kan de eerste indruk zijn die een potentiële klant van je bedrijf krijgt, en het is van vitaal belang dat die indruk positief en professioneel is.

De webdesigners van MasterMakers in Utrecht zijn ervaren professionals die je zeker kunnen helpen bij het maken van een indrukwekkend webdesign die de boodschap en waarde van je bedrijf effectief overbrengt.

Wij begrijpen de lokale markt. Wat werkt er? Wat werkt er niet? Wij weten hoe we de bezoekers van je website een ervaring kunnen bieden die je onderscheidt van de concurrentie.

Een webdesign in Utrecht is de sleutel tot het genereren van online conversies, het vergroten van de naamsbekendheid en -loyaliteit, het verbeteren van de positie in zoekmachines, het helpen bij leadprospectie en het winnen van nieuwe klanten.

Neem nu contact op en laat MasterMakers je helpen met het ontwikkelen van een uniek en onderscheidend webdesign.

Mooi werk! Maatwerk website Chemrade.

Lees de case

7 stappen met MasterMakers om een
maatwerk webdesign te laten maken

1 Strategie: Vaststellen merkidentiteit

Om een goede website te laten bouwen moet je eerst antwoord kunnen geven op strategische vragen. Vragen zoals: wat is de drive van de mensen van je organisatie, wat is jullie missie, wat wil je bereiken, wie wil je aanspreken, wat beloof je, waarom zijn jullie anders, welk gevoel wil je oproepen, wat zijn de merkwaarden. Waar sta je nu en waar wil je staan volgend jaar?

Bij MasterMakers Utrecht organiseren we sessies om deze informatie boven water te krijgen. Met deze informatie formuleren we de de merkidentiteit. (Merkfundament). Je ziet nog niets, maar de uitgangspunten van je merkpositionering staan vast. Vergelijk het met het fundament van een huis.

2 Design: Merkconcept en merkontwerp

Als de strategie helder is, kan het creatieve team van MasterMakers aan de slag. Copywriters en designers werken samen om een creatief merkconcept te bedenken. Dat is de vertaling van de merkidentiteit naar de buitenwereld. En de designers werken aan het merkontwerp. De designers maken keuzes in stijl, kleuren, lettertypes, beeldtaal en tone-of-voice.

3 Webdesign: Alle pagina’s

En zo komen we weer terug bij de website. Het bouwen is niet moeilijk, maar het goede bouwen is een kunst. We hebben in stap 2 vastgesteld hoe we naar buiten gaan treden en hoe dat eruit ziet. Nu kunnen we het merkontwerp doorvertalen naar het ontwerp van de website.

Hierbij gaan we er vanuit dat de navigatiestructuur is vastgesteld. De designers ontwerpen alle pagina’s op basis van de gewenste navigatiestructuur. Ook ontwerpen ze een aparte mobiele versie, want voor sommige klanten geldt zelfs: mobile first.

4 Webdevelopment: bouw maatwerk website

Als alle designs zijn goedgekeurd gaan de designs naar onze webdevelopers. Vergelijk het ook hier met de bouw van een huis. Als alle tekeningen helemaal kloppen en definitief zijn, dan pas gaan de aannemers bouwen. Tijdens de bouw worden geen wijzigingen gemaakt in het ontwerp.

Dat gaat bij het bouwen van websites net zo. In de bouwfase koppelen onze developers de voorkant van de website (HTML, wat je ziet) aan de achterkant van een website. De achterkant is je CMS. CMS staat voor Content Management Systeem. Met een CMS kun je je website onderhouden en actueel houden.

5 Content vullen: teksten & beeld plaatsen

Een website op maat laten maken, ontslaat je niet van het maken van content. Als de website is gemaakt, krijgt de klant een link. De maatwerk website is online maar niet live. De klant kan nu zelf teksten, beeld en videos plaatsen of wijzigen.

Sommige klanten vullen zelf de hele website met content, de meeste klanten die een maatwerk website laten maken, laten dat graag aan MasterMakers over. Wij zorgen dan voor alles. Het maken van videos, het schrijven van teksten, vertalingen, nieuwsberichten, etc.

6 Viermoment: Maatwerk website kan live!

En dan is daar het moment. De website op maat klopt aan alle kanten en gaat live. Altijd een goed moment om ook even klanten te berichten. De nieuwe maatwerk website straalt ambitie uit, is modern en vertelt precies het goed verhaal.

Dat was het idee natuurlijk, daarom laat je een website op maat maken. Vaak maakt MasterMakers dan ook een Social Toolkit, zodat alle medewerkers en kanalen dezelfde uitstraling hebben. Denk hierbij aan headers van social media, mailfooters, Teamsachtergronden, etc.

7 Review: Na 3 maanden

En als de maatwerk website staat, komen we altijd drie maanden later bij elkaar om de site te reviewen. Wat is de feedback, klopt alles, waar kunnen er nog punten op de i, zijn er nog vragen over de werking van het CMS? Een review is natuurlijk ook altijd het begin van nieuwe vragen. Omdat klanten die er eindelijk online helemaal bijstaan zoals het bij hun identiteit en ambitie past, ook willen dat dezelfde uitstraling herkent wordt in andere uitingen. Denk aan beursitems, Salespresentaties, PPT sjablonen en interne communicatie instrumenten.

'Wat je nu ziet van ons is niet meer wie we zijn'. Tijd voor een nieuw webdesign!

Neem contact op

Elkaar zien en spreken werkt natuurlijk het best

Nieuwsgierig geworden? Plan een
vrijblijvende afspraak in of
bel 030 267 0770.

Laat je inspireren!

Laat hier je gegevens achter.
Dan plannen we een kennismaking of helpen je verder.