Chemrade

Nieuwe ambitie, nieuwe strategie, nieuwe visuele identiteit

Zoals we er nu bijstaan past niet bij onze nieuwe strategie

Saas Oplossing

Chemrade Software BV uit Nijmegen levert slimme software waarmee bedrijven grip krijgen op de gezondheidsrisico’s van hun werknemers die werken met gevaarlijke stoffen. Hun SaaS oplossing kent de claim ‘best of breed’ en wordt inmiddels wereldwijd ingezet. De Chemrade software is sinds 2011 beschikbaar en ontwikkeld door arbeidshygiënisten en toxicologen met veel vakkennis en praktijkervaring.

Nieuwe ambitie

Begin 2020 zat MasterMakers aan tafel bij Chemrade. Daan Huizer, oprichter en mede-eigenaar van Chemrade Software BV: “Onze website paste onvoldoende bij wie wij zijn en wat wij bieden. We hebben in de afgelopen jaren een grote doorontwikkeling gemaakt en bedienen nu ook een andere, meer internationale markt. We wilden al langer de stap maken naar een nieuwe website, maar kwamen er zelf niet uit wat onze nieuwe boodschap moest worden. De uitstraling moest passen bij onze nieuwe visie, maar ook zeker nog onze trouwe vaste klanten aanspreken.”

Nieuwe strategie, nieuwe visuele identiteit

“De afgelopen periode zijn we bezig geweest met het opnieuw bepalen van onze visie en strategie. De grootste uitdaging was het vertalen van onze boodschap naar een verhaal en een identiteit die echt bij ons past. Wij bieden een software-oplossing voor het verminderen van gezondheidsrisico’s bij het werken met gevaarlijke stoffen; toch vrij serieuze materie en voor sommigen een abstract en weinig aansprekend verhaal.”

Strakke planning: 8 weken voor complete metamorfose

Met deze vraag is MasterMakers aan de slag gegaan voor en met Chemrade. Met een strakke planning en allemaal vanuit huis door COVID-19, zijn we begonnen met het achterhalen van de Brand Focus. Waar staat Chemrade voor? Waarin zijn zij onderscheidend? Welk gevoel wil Chemrade oproepen? Waar we dit normaal gesproken live in een Brand Fundament Workshop doen met de klant, hebben we dit deze keer online gedaan. Een nieuwe uitdaging en een andere manier van samenwerken, met een prachtig eindresultaat!

Naar een nieuwe visuele identiteit

De nieuwe boodschap moest menselijker worden, persoonlijker. Chemrade wil met hun software helpen voorkomen dat mensen ziek worden van het werken met gevaarlijke stoffen. Nadat de focus duidelijk was, zijn wij aan de slag gegaan met drie verschillende communicatieconcepten voor de visuele identiteit. Hoe visualiseren we het verhaal van het ‘merk’ Chemrade in design, beeld en tekst?

Elke week op een vast tijdstip overleg

Daan: “We hebben binnen korte tijd heel goed en snel kunnen schakelen, met wekelijks een online meeting. Verrast waren we echt door het design, en hoe MasterMakers hier vrijwel elke keer meteen raak schoot. Ze weten als geen ander de doorvertaling naar design te maken en het creatieve proces ging erg soepel. Feedback werd meteen opgepakt en we kwamen snel tot iets moois wat helemaal past bij Chemrade anno 2020.”

Dit is wie we zijn

“Het is MasterMakers goed gelukt om onze menselijke boodschap naar boven te halen en deze door te vertalen naar de nieuwe visuele identiteit en website. Waarbij ze goed hebben ingespeeld op de behoeften van onze verschillende doelgroepen: van kleine lokale bedrijven tot grote internationale partijen. Echt een uitdaging, die veel inlevingsvermogen vereiste. Het was een prettige samenwerking, we vormden samen een team. Wij voelden ons erg betrokken en serieus genomen, dit project hebben we echt samen gedaan.”

Met één gezicht naar buiten

Naast het creëren van de nieuwe huisstijl en visuele identiteit, heeft MasterMakers het webdesign en webdevelopment gedaan. Ook hebben wij een tal van andere communicatiemiddelen en templates gemaakt. Om te zorgen dat er consistent gecommuniceerd kan worden, met één gevoel en in één stijl; een must voor goede branding. Denk aan Word-sjablonen voor offertes en rapportages, een PowerPoint-sjabloon voor mooie presentaties, een Mailchimp template voor digitale nieuwsbrieven, gedrukte visitekaartjes en een professionele e-mail handtekening.

Future proof

Daan: “Met onze nieuwe website en alle andere communicatiemiddelen die MasterMakers heeft ontwerpen, hebben wij een mooie professionaliseringsslag gemaakt. Het helpt ons om onze doelgroepen beter aan te spreken en onze nieuwe visie uit te dragen. En we staan er weer een stuk mooier bij.”