Merkstrategie

Merkstrategie, onmisbaar voor een sterk merk

Samen analyseren, identificeren, positioneren én keuzes maken. Alles start altijd met het komen tot een goede merkstrategie. Waarom? En hoe maak je strategische keuzes voor jouw merk? En hoe ga je daarna aan de slag met de merkactivatie om jouw merk verder te versterken? Wij vertellen je er graag alles over.

Wij zijn MasterMakers, het branding bureau voor strategie, design en websites uit Utrecht dat zich dagelijks bezighoudt met de merkbeleving van onze klanten. Gespecialiseerd in branding voor B2B. Wij werken graag voor innovatieve bedrijven. Met ruim 25 jaar ervaring in het vak, van logo ontwerp tot complexe maatwerk websites, van een complete rebranding tot creatieve campagne. Met branding tillen onze Masters en onze Makers jouw organisatie naar een hoger niveau.

Tijd voor een metamorfose en scherpe keuzes in communicatie? Wij gaan graag samen aan de slag met jouw branding.

Neem contact op

Wat is een merkstrategie?

Wil je in deze wereld echt opvallen, de juiste klanten aan je binden en online gezien worden, dan moet je aan de slag met branding. We love branding. Het is wat we doen. En het is waar we goed in zijn. Maar wat is het? Branding is eigenlijk alles wat je doet om de bekendheid en herkenbaarheid van jouw merk te vergroten bij de juiste doelgroepen. Online en offline.

Een sterk merk is dié organisatie, waarvan mensen geloven dat er geen vervanging voor bestaat.

Waarom heb je een merkstrategie nodig?

Een belangrijk doel behaal je alleen met een goed uitgedachte strategie. Dat werkt zo voor topsport, en zo werkt het ook bij branding. Voordat je start heb je een slimme merkstrategie nodig. Zodat je in elke stap de juiste keuzes maakt en altijd doelgericht werkt. Zodat je je altijd bewust bent waar je mee bezig bent en waar je als organisatie voor staat. En niet alleen jij, maar iedereen binnen jouw organisatie. Dat is belangrijk, want branding is veel meer dan mooi design en krachtige online communicatie. Alles wat iedereen binnen jouw organisatie doet, zegt en uitstraalt heeft impact op jullie branding. Het gaat dus ook (vooral!) om de mensen. Zonder brand fundament is het moeilijk om de juiste keuzes te maken en raak je uit de koers. Dus eerst aan de slag met een scherpe merkstrategie.

Wanneer ga je aan de slag met merkstrategie? Dit zijn de uitdagingen van onze klanten.

  • Wat je online van ons ziet, is niet (meer) wie we zijn. Mensen hebben een verkeerd beeld van ons.
  • Wij willen professionaliseren, ontwikkelen, groeien!
  • We doen zoveel maar het is niet helder wat we doen: we krijgen de verkeerde aanvragen.
  • Er is veel concurrentie, het lukt ons niet om online onderscheidend te zijn. De concurrent lukt het wel!
  • Koude acquisitie werkt niet, we krijgen via online weinig kwalitatieve leads binnen.
  • Het lukt ons niet om de juiste doelgroepen te bereiken, aan te spreken en over te halen om contact op te nemen.
  • We willen een nieuw initiatief in de markt zetten, hoe gaan we zorgen voor bekendheid en aantrekkingskracht bij de juiste doelgroepen?
  • Wij willen er voor iedereen zijn, maar lijken niemand echt te bereiken.
Suzan_rond

Elkaar zien en spreken werkt natuurlijk het best

Nieuwsgierig geworden? Plan een
vrijblijvende afspraak in of
bel 030 267 0770.

Laat je inspireren!

Laat hier je gegevens achter.
Dan plannen we een kennismaking of helpen je verder.