Meldkamer instituut

Branding traject met aandacht voor de merk strategie

MasterMakers verrast met creativiteit

Fatima Bonebakker, oprichter en adviseur Meldkamerinstituut: “Ik werd verrast door de creativiteit van MasterMakers en de snelheid waarmee ze te werk gaan. Het samenwerken met MasterMakers verliep daardoor efficiënt. Het was echt een co-creatie met elke keer verrassend de spijker op z’n kop.”

Werken in wekelijkse sprints en korte lijntjes

Fatima: “Het was erg fijn om in sprints te werken en zo elke week progressie te zien. MasterMakers past ook heel goed bij de snelheid die ik gewend ben in mijn werk. Wensen worden direct serieus genomen en de lijntjes waren kort. Bedankt voor het snelle schakelen, de bijzondere vondsten (logo is prachtig) en de koffies! Ik ben erg tevreden zowel over het proces als het eindresultaat en krijg alleen maar leuke reacties uit mijn werkveld.”

Meldkamerintituut

Het Meldkamerinstituut is opgericht door Fatima Bonebakker, die sinds 2012 trainingen geeft voor meldkamers door het hele land. Meldkamers voeren regie op veiligheid, altijd en overal. Het is een bijzonder vak en Fatima heeft jarenlange ervaring en expertise opgebouwd in dit werkveld.

Van merkstrategie tot website op maat

Inmiddels werkt Fatima samen met een heel team van specialisten en biedt ze naast opleidingen en trainingen ook advies- en coachingstrajecten. Het aantal opdrachten is de laatste jaren flink gegroeid en het aanbod is veranderd. Daarmee werd het ook tijd om de positionering onder de loep te nemen en deze tak als een eigen merk neer te zetten. Dat vroeg om een flink branding-traject, met aandacht voor de merkstrategie, merkpositionering en een doorvertaling naar een merkconcept en merkontwerp. Inclusief logo, een website en een aantal sjablonen.

Nieuw logo, huisstijl en visuele identiteit

Fatima kwam bij ons terecht met heel veel goede ideeën. Een goed startpunt voor een mooie co-creatie. Fatima had zelf goed voor ogen wat ze wel en niet wilde; welke kleuren, sfeer, type beelden. Aan MasterMakers de taak om dit door te vertalen naar design en de look & feel van dit nieuwe ‘merk’. Dankzij gezamenlijke inspanning en korte sprints was de nieuwe visuele identiteit snel geboren.

Verrassend: telkens de spijker op z'n kop.

Creatieve en strategische sessies

Vooral de creatieve sessies om de strategie en structuur van de website te bepalen, waren belangrijk in dit traject. Wat is de merkpositionering en merkstrategie van het Meldkamerinstituut? Wat moeten we uitlichten op de nieuwe website? Hoe gaan we alles wat Fatima en haar team doen en kunnen, vertalen naar een helder en aansprekend overzicht van haar dienstverlening, haar ‘producten’? Zodat dit de doelgroepen aanspreekt, maar we ook recht doen aan de diversiteit van haar aanbod? En hoe vertalen we dit door naar webdesign? Dit is bij veel klanten de grootste uitdaging. Voor de strategische communicatiespecialisten van MasterMakers is dit echter dagelijkse kost.

Website en sjablonen in nieuwe huisstijl

Naast het logo, de merkidentiteit en de nieuwe website, hebben we ook een aantal Word- en PowerPoint-sjablonen gemaakt voor het Meldkamerinsituut. Zodat alle lesmaterialen, offertes en facturen meteen in de juiste nieuwe stijl kunnen worden gemaakt. Met één herkenbaar gezicht naar buiten.

Elkaar zien en spreken werkt natuurlijk het best

Nieuwsgierig geworden? Plan een
vrijblijvende afspraak in of
bel 030 267 0770.

Laat je inspireren!

Laat hier je gegevens achter.
Dan plannen we een kennismaking of helpen je verder.