Marketing Concepts en
MasterMakers vinden elkaar in
online marketing en branding

Door Seph Rademakers

Marketing Concepts gaat intensief samenwerken met MasterMakers. De één is een online marketing bureau, de ander een branding bureau. Nicole Classen, eigenaar MasterMakers: “We zijn allebei gek op ons eigen vak en we hebben elkaar nodig.” Een half jaar samenwerken bevalt zo goed dat de bureaus nu echt samen naar buiten treden. Stan Gerritsen en Hessel Peters, eigenaren Marketing-Concepts.nl: “We zijn echt blij met deze stap. Samen staan we online sterker.”

Branding bureaus en online marketing bureaus. Vaak worden ze in één adem genoemd. Of door elkaar gehaald. Omdat ze allebei een belangrijke rol spelen bij het helpen van organisaties om succesvol te zijn. Echter, het vak is behoorlijk verschillend. De één is gespecialiseerd in het neerzetten van een merk, de ander in het uitdragen van het merk op alle online kanalen.

Utrechts branding bureau

MasterMakers, het Utrechtse branding bureau, richt zich op het creëren van een sterke en consistente merkidentiteit voor een bedrijf. Dit omvat het ontwikkelen van de merkboodschap, visuele elementen zoals logo’s, design en fotografie, en de algemene merkstrategie. Alles wat nodig is voor een bedrijf om zich te presenteren naar buiten. Denk aan de website, social media en marketing materiaal.

Marketing Concepts is gespecialiseerd in het online promoten van de producten of diensten van een bedrijf via verschillende kanalen, zoals Google, E-mail, Facebook, Instagram en LinkedIn. Denk hierbij aan doordachte online marketingstrategieën om zowel organisch als via advertenties onder de aandacht van de doelgroep te komen.

Door samen te werken, kunnen de twee bureaus organisaties helpen een sterke en samenhangende merkidentiteit op te bouwen die effectief online wordt gepromoot, wat leidt tot een grotere naamsbekendheid en uiteindelijk tot meer verkopen en inkomsten.

vlnr: Suzan Valkema, Hessel Peters, Stan Gerritsen, Roelof Bos en Nicole Classen

Tijd voor een metamorfose en scherpe keuzes in communicatie? Wij gaan graag samen aan de slag met jouw branding.

Neem contact op

Brandhouse en merkstrategie

Stan Gerritsen, eigenaar Marketing-Concepts.nl: “Het is goed om met MasterMakers samen te werken. We hebben ons klantportfolio uit kunnen breiden met mooie klantnamen. MasterMakers zorgt voor de basis, een sterke merkidentiteit, alles vastgelegd in een brandhouse en een heldere merkstrategie. Als we vervolgens voor hun klanten de online marketing verzorgen, krijg je een 1+1=11 effect. We kunnen ze effectief online promoten. Krijgen de juiste materialen, visuals, designs, kopteksten en richtlijnen voor gebruik van deze ingrediënten. Alles wat we dan doen op het gebied van online campagnes, SEO en SEA leidt niet alleen tot conversie maar ook tot een grotere merkbekendheid.”

We hadden meteen een klik, hebben dezelfde ambitie en gedrevenheid. We willen beide het verschil maken. Leuk samenwerken dus.

Nicole Classen van MasterMakers vult aan: “Bij ons branding bureau werken strategen en creatieven. We snappen online marketing heel goed, vinden het bedenken en ontwerpen van creatieve campagnes het leukste wat er is. Maar het uitrollen ervan op alle kanalen is echt een vak apart. Wij kiezen ervoor om samen te werken met mannen die dit er niet bij doen maar voor wie dit hun vak is. Hun liefde, hun passie. En in Hessel en Stan vinden we gedreven specialisten.”

Nicole besluit: “Waar we dachten Marketing Concepts nodig te hebben voor de activatie bij bestaande klanten, blijkt nu al dat we ze integraal inzetten, ook voor nieuwe klanten. Hessel Peters, mede-eigenaar Marketing-Concepts.nl is blij met de samenwerking: “We hadden meteen een klik, hebben dezelfde ambitie en gedrevenheid. We willen beide het verschil maken. Leuk samenwerken dus. De strategen van MasterMakers komen – net als wij – allemaal uit het Oosten. Ze houden van creatief en snel handelen. Dat werkt voor ons.”

Seph Rademakers
Designer
Bekijk het hele team