Hoe win je hart en hoofd?

Gert_rond
Door Gert Hardeman

Hoe was mijn eerste date met Nicole Classen en Koen Wemmenhove van MasterMakers? Altijd spannend, zo’n eerste contact, maar de vonk was er. Ik voelde me gehoord en gezien en we hadden een creatieve klik. Mijn eerste indruk bleek bij latere klussen ook te kloppen: de MasterMakers zijn professioneel, pragmatisch, mensgericht, eerlijk, open, energiek en resultaatgericht. En daar voel ik me als tekstschrijver thuis.

“Kijk je wel eens naar First Dates?”
“Nee”, was mijn korte antwoord.
“Toch maar eens doen, want is topvermaak.”
En zo gebeurde het.

Hoe win je hard en hoofd?

Ik besloot toch maar eens te kijken. Onbevooroordeeld. Nieuwsgierig naar de deelnemers en hun verhalen, openingszinnen, interviewstijl en verleidingstechnieken.
Ik zag ongemakkelijke momenten. Zendende ego’s. Stiltes. Druk gepraat over niets. Flirtgedrag. Interesse in de ander. Ondeugende vragen. Twinkeloogjes en soms een klik. Geen reden voor me om euforisch te zijn of geïrriteerd. Toch kon ik First Dates niet loslaten. Iets triggerde me als tekstschrijver. Door het kijken naar First Dates had ik lessen geleerd over tekst, communicatie en branding. Hoe win je hart en hoofd voor je?

MasterMakers magazine over branding thuis ontvangen?

Vraag gratis aan

Maak je de ander nieuwsgierig?

De eerste woorden aan de bar zetten vaak de toon voor de rest van de avond. Die eerste woorden openen of gooien de deur dicht. Met dit gevoel van nabijheid of afstand, van intimiteit of desinteresse ga je met de onbekende aan tafel. In elke vorm van communicatie zet je met woord en beeld ook de toon en maak je de ander ontvankelijker voor jou en jouw boodschap. Voor een warm welkom zijn de eerste visuele indruk en de eerste woorden belangrijke binnenkomers. Krijg je de aandacht, wek je interesse op, maak je de ander nieuwsgierig, verras je hem of haar en roep je verlangen op naar meer?

Flirtgedrag. Interesse in de ander. Ondeugende vragen. Twinkeloogjes en soms een klik.

Met kop en tussenkopjes als smakelijke amuses

In het visuele en verbale voorspel ontmoeten MasterMakers en ik elkaar: passen jouw eerste indruk met vorm, beeld, kleur, typografie en woorden bij wie je bent en hoe je wilt overkomen? Met een groot ego en veel zenden scoor je niet in het verleidingsspel van First Dates en ook niet in communicatie.

Mijn rol als tekstschrijver is in de huid van de ander kruipen en hem of haar boeien met heldere, aantrekkelijke en prikkelende teksten. Met kop en tussenkopjes als smakelijke amuses. Met actieve, beeldende en menselijke taal. Met een vriendelijke, sympathieke en behulpzame toon om de ander te ontmoeten. En altijd met relevante inhoud, dat wekt de belangstelling en motiveert om verder te lezen en meer te weten te komen. En dan heeft je call to action meer kans van slagen: Ja, ik vraag die gratis demo of vrijblijvende offerte nu aan. Samen zorgen wij voor branding op vorm en inhoud voor het winnen van hart en hoofd.

Gert_rond
Gert Hardeman
Tekstschrijver

‘Het verhaal ontdekken. En dat vertellen. Dat vind ik het mooiste wat er is. Door vragen te stellen en door te luisteren kom ik tot de kern, dring ik door tot het waarom. Een goed verhaal verzin je niet, dat is er al.’

Bekijk het hele team