BusinessBase

Hoe strategie en design hand in hand gaan en BusinessBase een nieuw gezicht krijgt.

Met één gezicht naar buiten

Emo Prins, CEO en eigenaar van BusinessBase belt MasterMakers. In zijn enthousiasme barst hij los: “Wat je nu ziet van ons online, onze website, daar zijn we allang voorbij. We zijn gegroeid, hebben nieuwe markten, producten, klanten”. Daarna komen zijn vragen. “Hoe brengen we een lijn in onze business? Hoe kiezen we structuur in onze labels? Moeten we één of meerdere websites? Hoe krijgen we één gezicht naar buiten?” En zo gaan we in gesprek met elkaar. Een fijn gesprek. En ja, meteen een klik en vertrouwen. We gaan met elkaar samenwerken. BusinessBase is Premium partner van Microsoft voor CRM & HR oplossingen en heeft grote ambities. Kijk, daar houden we van.

'Branding van je organisatie kun je maar beter in één keer goed doen. En met MasterMakers was het ook nog inspirerend en leuk."

Emo Prins, CEO BusinessBase

In 6 stappen een sterker merk

Hoe pakken we zoiets aan? Uitgangspunt in rebranding projecten zijn de MasterSteps. En stap één is: onderzoeken wie je bent en waar je naartoe wil. Het voornaamste in rebranding projecten is focus. Wat bedoelen we met focus? Het klinkt gemakkelijk als we zeggen ‘weten wie je bent en waar je naartoe wil’. Maar in de praktijk vergt juist dát het echte denkwerk. Waar staat het bedrijf voor, wat is de ambitie, wat is de droom en waar liggen kansen? En daarna de challenge: keuzes maken. Door samen te kijken, voelen en analyseren.

Wat hebben we concreet gedaan?

Strategie en design; een iteratief proces

Onze strategen ontwerpen het proces voor BusinessBase na een intake gesprek en interviews met directieleden. Het worden meerdere weken waarin we samen aan de slag gaan. De ene week een sessie, de andere week de presentatie van de uitkomsten in design. Een iteratief proces waarbij strategie en design elkaar versterken. MasterMakers maakt geen ellenlange rapporten, maar een directe vertaling van strategische keuzes in design. En elke week weer doorontwikkeling en bijsturing. Full speed en full dedication met de klant. In het proces doorlopen we de MasterSteps, maken we samen de juiste keuzes, wordt de nieuwe merkarchitectuur geboren en krijgt het merk BusinessBase handen en voeten en vooral: een nieuw gezicht. Voila!

En dit hebben we opgeleverd

Een BrandFundament waarin alles vastligt

In een BrandFundament ligt het fundament van je merk vast. Alles is ‘written in stone’: de merkidentiteit, het merkconcept en het merkontwerp. Hierin kan iedereen terugvinden welke strategische keuzes leading zijn geweest (je positioneringsdocument), de corporate story en pay-off (merkconcept) en de Brand styleguide (merkontwerp). Alle ingrediënten helder, alle details op een rij. Fijn voor organisaties die online campagnes inzetten voor groei en die zo branded content kunnen ontwikkelen. Het BrandFundament is de beste basis, en wij als MasterMakers zeggen, dé basis voor groei.


Een BrandHouse voor consistente communicatie

Het MasterMakers BrandHouse is een digitaal platform. Hierin zetten we alles wat we bedacht en gemaakt hebben voor een klant. Het BrandFundament staat daar natuurlijk ook in. Overzichtelijk en fijn werken. Zeker als je met meerdere bureaus werkt, garandeert het BrandHouse consistente communicatie. En dat is wat we willen: met één gezicht naar buiten.

 

Een WordPress maatwerk website

Voor BusinessBase leverde we een knappe website op; een maatwerk WordPress website. Het proces van realisatie van een website is bij MasterMakers altijd hetzelfde. Eerst SEO onderzoek en ontwerp website architectuur, dan webdesign, dan webdevelopment. In webdesign fase ontwerpen we alle pagina’s. Niks ‘in templates denken’ en kopiëren. We gaan uit van het verhaal dat verteld moet worden. Alle pagina’s een eigen ontwerp. Als het ontwerp staat, pas dan gaan we bouwen. Terwijl de webdevelopers bouwen, werken andere MasterMakers door aan de content; het maken van videos, foto’s en het schrijven van teksten.

Slimme PowerPoint sjablonen voor de beste presentatie

B2B organisaties kunnen er niet om heen. Slimme PowerPoint sjablonen. Voor pitches, presentaties, offertes en rapportages. Voor BusinessBase maakten we er verschillende met goed werkende slides die accountmanagers gemakkelijk kunnen bewerken. Altijd met behoud van de uniforme uitstraling van het mooie BusinessBase merk.

Merkwaarden, recht uit het hart van de organisatie

Merkwaarden komen uit het hart van de organisatie zelf. Net zoals je als mens ergens in gelooft en ergens voor staat, doe je dat als merk ook. De merkwaarden ‘vangen we’ in een creatieve merkwaarde sessie. Ze zijn onmisbaar voor employee branding. De ‘oogst’ van BusinessBase was van de beste soort.

“We waren echt toe aan een rebranding. En niet alleen aan een nieuw ‘jasje’. Er moesten slimme strategische keuzes gemaakt worden. Dat ging over merk-architectuur, labels, naamgeving. In MasterMakers hebben we een goede partner gevonden om het echt samen te doen. Elke week met elkaar om tafel. Voor sessies, designs sprints en creatie. Het proces was inspirerend en het resultaat is gewoon top.”

Emo Prins - CEO BusinessBase

En hoe dan verder?

In vrijheid met elkaar samenwerken

De aanpak van MasterMakers en de oplevering van een stevig BrandFundament hebben het grote voordeel dat een klant daarna los kan gaan. Met of zonder MasterMakers. Dat geeft een gevoel van vrijheid die veel klanten fijn vinden. En wij ook! Maar het mooie is dit: als we samen een BrandFundament hebben ontwikkeld en klanten zich thuis voelen bij ons, dan willen ze niet meer weg. We kennen de klant van haver tot gort, schakelen snel en denken gevraagd en ongevraagd mee. Er staat een compleet expert team klaar; merkstrategen, designers, developers, schrijvers, online marketeers, fotografen, videographers. Dus de wereld veroveren? Wij doen mee!

Ook toe aan een rebranding?

Jouw organisatie, jouw merk

Communicatie vandaag de dag lijkt makkelijk. Met alle tools die er zijn. En iedereen heeft er verstand van. Maar consistente communicatie, met één gezicht naar buiten. Een zelfde uitstraling over alle kanalen. Het goede gevoel oproepen als organisatie. Als merk. Bij jouw doelgroep. Dat vraagt vakmanschap. Wij zijn strategen, creatieven, designers en developers. Wij helpen jouw organisatie om gezien te worden.

Elkaar zien en spreken werkt natuurlijk het best

Nieuwsgierig geworden? Plan een
vrijblijvende afspraak in of
bel 030 267 0770.

Laat je inspireren!

Laat hier je gegevens achter.
Dan plannen we een kennismaking of helpen je verder.