SEO & SEA

Beter vindbaar in Google

Elk bedrijf wil goed vindbaar zijn in Google. Het is dé manier waarop potentiële klanten je kunnen vinden. Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat jouw website bovenaan de zoekresultaten verschijnt? Dit zijn de zeven manieren om een website beter vindbaar te maken.

 

1. Laat een technische SEO check doen

Hierbij worden de teksten, afbeeldingen, meta-tags en andere aspecten van de website gecheckt en geoptimaliseerd om hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Een SEO analyse geeft inzicht in knelpunten en kansen.

2. Gebruik relevante zoekwoorden

Het is belangrijk om te focussen op relevante zoekwoorden. Daarvoor is een zoekwoorden analyse belangrijk. In de praktijk blijkt vooral dat combinaties van zoekwoorden kansen biedt om beter vindbaar te worden. Het is dan slim om landingspagina’s te schrijven waarin die combinatie van zoekwoorden veel gebruikt worden.

3. Zorg dat de website technisch klopt

Dit omvat alle aanpassingen die worden gedaan aan de achterkant van de website om de technische aspecten te verbeteren. Dit omvat bijvoorbeeld het optimaliseren van de website voor mobiel gebruik, het verbeteren van de laadsnelheid van de website en het optimaliseren van de websitearchitectuur en -structuur.

4. Maandelijks aan de slag met content marketing

Het regelmatig publiceren van waardevolle en relevante content op de website trekt niet alleen nieuwe bezoekers aan, maar kan ook de positie van de website in zoekmachines verbeteren.

5. Ga adverteren met zoekmachines (SEA)

Hierbij worden advertenties geplaatst in zoekmachines zoals Google. Dit kan een effectieve manier zijn om snel meer verkeer naar de website te genereren. Dit is altijd betaald.

6. Zorg dat je gezien wordt: social media marketing

Door een sterke aanwezigheid op sociale media-platforms kunnen bedrijven hun merkbekendheid vergroten en meer verkeer naar hun website trekken.

7. Aan de slag met linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine-optimalisatie. Hierbij worden zowel interne als externe links gebruikt om het linkprofiel van een domein te verbeteren. Dit verbetert de waarde en autoriteit van het domein in de ogen van Google, waardoor de website hoger in de zoekresultaten komt te staan en sneller wordt gevonden.

Echt hoger in Google komen doe je niet alleen

Er zijn veel mogelijkheden om online beter vindbaar te worden. MasterMakers heeft alles in huis om dit voor jullie bedrijf op te pakken. Wij hebben de kennis, de ervaring én de benodigde software om een data-gedreven strategie op te zetten. Hiermee kunnen we de weg omhoog inzetten en jullie bedrijf naar het volgende online niveau brengen.

Samen aan de slag met het verbeteren van je vindbaarheid in Google?

Neem contact op