Suzan Valkema, Merkstrateeg
"Dit is wat het moet zijn! Dit is zo mooi, tof, slim, dít gaat de klant echt helpen en trots maken."

MasterMaker since 2020

The things I do Merkidentiteiten creëren, strategische plannen maken, projecten managen, communicatieadvies geven, copywriting, operationeel alles managen intern

Guilty pleasure Uitgebreide excel-overzichten maken

I love… Mijn huis verbouwen en dan zelf alles ontwerpen en regelen, een flesje bubbels, Sunday Morning Jazz, kleien met de kindjes, vintage kasten scoren op Marktplaats, weekendje Berlijn met mijn lief

I smile because… Elke keer een andere wereld induiken. Volledig onderdompelen in een nieuw onderwerp, een ander soort organisatie en een andere klantvraag/uitdaging. Dát maakt het voor mij zo tof om een MasterMaker te zijn. Ik leer door elke klant zoveel nieuws. Van de nieuwste technische toepassingen in de energietransitie tot aan de uitdagingen in het middelbare beroepsonderwijs. En het leukste moment: er is altijd een puzzel op te lossen. Samen sparren met mijn creatieve en slimme collega’s, net zolang tot die synergie weer toeslaat. Het blijft bijzonder, zo’n eureka moment.

“A brand’s strength is built upon its determination to promote its own distinctive values and mission."

Jean-Noel Kapferer

Favorites

Product Mijn bril van Ace & Tate, die ik overigens alleen thuis draag. Mooi design, mooi merk, mooie prijs. 

Tool Basecamp. Onmisbare tool voor projectmanagement en om de hele zaak draaiende te houden. Een must-have voor elke organisatie die vanuit projecten werkt.

Lezen De blog van marketeer Christ Koolen. Leuk geschreven en goede inzichten voor iedereen die content gaat creëren! 

Brand De Dopper herbruikbare waterfles. Echt een mooi innovatief Dutch Design, want fles en beker in een. Duurzaam geproduceerd, recyclebaar en met elke gekochte fles draag je bij aan projecten om de wereld te veranderen, en ga je het gebruik van single-use plastic tegen. De inmiddels iconische Dopper heeft de wereld veroverd en is er in allerlei verschillende kleuren, dus voor elk wat wils. Mooi toch!

Goeroe Jean-Noël Kapferer. Een van de grondleggers van branding en merkidentiteit.