Nicole Classen, Creatief strateeg
“Van niets iets maken, daar krijg ik energie van."

MasterMaker since 1997

The things I do Conceptontwikkeling, merkidentiteit, merkstrategie, strategisch advies geven, copywriting, netwerken, workshops geven

I love… Inspiratie halen uit songtitels van De Dijk, Lindt chocolade eten, haring, waddeneilanden, logeren met mijn dochters, het huis verven, dix pour cent, Moos, onze kantoorhond

“The essence of strategy is choosing what not to do.”

Michael Porter

Favorites

Product Mijn Leitz notitieboek 4474, de witte variant. Er liggen er zeker 25 volgeschreven in de kast. iPad formaat, dus een slag groter dan het gangbare A5 boekje. Ideaal, want ik houd van witruimte. 

Goeroe Porter! Competitive Strategy. Oud en nog steeds een leidraad in positioneringsvraagstukken.

Lezen Fountainhead van Ayn Rand. Meeslepend boek uit 1943. Een klassieker. Een goeie soap over de veldslag tussen denkers en blaaskaken in de architectenwereld. De originele visionaire architect is wat personage betreft geïnspireerd op het leven en werk van Frank Loyd Wright. Wie kent hem niet.

Brand Ik vind cappuccino met Arla melk lekkerder dan met welke andere melk ook. Ik denk dat er in Arla melk een beetje suiker zit. Ook al zeggen ze van niet. Ik wil ook best geloven dat biologische koeien zoeter gemolken worden. Mij krijg je niet van de Arla af.