Caroline de Jong, Art director
'Ik heb de leukste baan die er bestaat. Klanten blij maken met smaakvol, doordacht en duurzaam design.'

MasterMaker since 1997

The things I do Lead designer. Merkconcepten & ontwerpen creëren, huisstijlen ontwikkelen, art direction, grafisch ontwerp voor alles wat je maar kunt bedenken, webdesign, UX design, magazines vormgeven, eigenlijk alles voor online én offline.

Guilty pleasure Rood en roze combineren

I love… Kekke fashion plaatjes op Pinterest zoeken, gekke sneakers, stoffen met bold printjes en gewaagde kleurencombinaties, als ik tijd over had zou ik m’n eigen kleding gaan maken, filmmuziek luisteren en uit het raam staren, onderdompelen in knap in elkaar gezette historische kostuumdrama’s, samen met mijn lief dagenlang door de magische landschappen van IJsland rijden.

“Of course design is about problem solving, but I cannot resist adding something personal.”

Wim Crouwel

Favorites

Product Mijn MacBook Pro. Ben Apple fan van het eerste uur. Love it! En mijn Cutler Scale 600 stalen liniaal om lekker strakke mockups te kunnen snijden met mijn onverwoestbare Stanleymes. Mijn draadloze JBL koptelefoon om meeslepende filmmuziek te luisteren tijdens het designen. Standje behoorlijk hard.

Tool Adobe Fonts website voor de mooiste, gekste, coolste lettertypes.

Goeroe Wim Crouwel. Oprichter van Total Design. Hij is de oervader van het Dutch Design. Boek: Wim Crouwel – Modernist door Frederike Huygen

Doen Met z’n allen naar het WDCD event. What Design Can Do (WDCD) is een internationale organisatie die met de kracht van design de transitie naar een duurzame, eerlijke en rechtvaardige samenleving wil versnellen. WDCD, gevestigd in Amsterdam, met hubs in São Paulo, Mexico-Stad, Delhi, Nairobi en Tokio, is gestart in 2011 en wordt geïnitieerd, samengesteld en georganiseerd door creatievelingen.

Brand Kost wel een duit maar je doet er de rest van je leven mee. Een De Waard tent. Machtig mooi man. Die typische vorm hè, daar word ik echt blij van. Elke keer als we de 65 haringen de grond in hebben gejast en de luifel hebben aangeritst kan mijn vakantie niet meer stuk. Je hoeft er niet eens de grens mee over om je een echte avonturier te voelen. Een werelds merk!