Onze aanpak

Het start altijd met een vrijblijvende ontmoeting. Vinden we elkaar aardig? Begrijpen we elkaar? Gaan we elkaar helpen? Het principe van 'wederzijdse aantrekkelijkheid' staat op ons voorhoofd geschreven. Wij werken samen. Met jou, met jouw team, organisatie. We gaan je vooruit helpen. En tegelijkertijd help je ons. Aan een mooi project waar wij blij van worden, waar wij onze toegevoegde waarde in kunnen laten zien. Waar wij ook weer beter van worden. In ons vak. En in samenwerken.

 

Kennis delen, elkaar inspireren en leren van elkaar; dat is wat ons drijft. Helemaal als onze gezamenlijke inzet leidt tot positieve verandering in onze mooie wereld. De inhoud van ons werk gaat altijd over Brand Focus, Brand Identity, Brand plannen, Brand Activation en Brand Reviews.

Brand Focus - Jouw DNA, jouw karakter

Als organisatie moet je opvallen in de grote warboel van organisaties en merken. Klanten moeten je herkennen en wilen volgen. Daarin is merkdenken (branding!) onmisbaar. Je bent niet 'gewoon' een bedrijf. Je bent een merk. Een merk met karakter en persoonlijkheid. En dat moet je laten zien. Branding verleidt en geeft richting. Voor de klant en voor jouzelf. MasterMakers bouwt aan jouw merk. Waarin ben jij uniek en dus onderscheidend? Dat bedoelen we met focus.

 

(Voor) wie ben je, in welk speelveld begeef je je en hoe zorg je daarbinnen voor een authentiek en onderscheidend imago? Samen stellen we je brand focus vast; jouw positionerings document met alle elementen die aan de basis staan van merk ontwikkeling en communicatieplannen. Deze blauwdruk, jouw brand fundament, geeft richting en zorgt ervoor dat alles wat daarna komt, in één keer raak is. 

Brand Identity - zo ziet het eruit!

Als de focus helder is gaan we aan de slag met ons team van creatieven. Hoe kunnen we het verhaal van jouw organisatie visualiseren. Zodat het past en onderscheidend is in het bestaande speelveld. Zodat de doelgroep de onderscheidende waarde herkend, en liever nog VOELT. Zodat de doelgroep zich aangetrokken voelt tot jouw verhaal en belofte. De elementen zijn altijd kleur, sfeer, typografie, beeld en tekstopbouw (tekstkoppen). Als de visuele identiteit staat heb je daar jaren plezier van. Alle communicatie instrumenten die je maakt kun je ontwikkelen volgens dit stramien. Consistente en herkenbare communicatie begint met een eigen visuele identiteit die jouw onderscheidende waarde uitademt.

Brand Plan - de goede dingen doen

Fijn als je weet wie je bent, waarin je onderscheidend bent en hoe dat er uit ziet. Maar wat moet je doen om te werken aan je brand? En misschien nog wel belangrijker: wat kun je net zo goed laten? In een Brandplan leggen we vast wat jouw acties op de lange en korte termijn moeten zijn om je brand te verstevigen en jouw doelstellingen te verwezenlijken. Een brandplan maak je samen. De markt en klantkennis zit bij jullie organisatie, wij voegen er onze communicatie kennis én creativiteit aan toe. 

Brand Activatie - niet zenden maar branden

Zodra je brand identity vaststaat, kan begonnen worden met het echte werk: brand activation. Brand activation gaat om het creëren van merkbeleving met als doel: meer betrokkenheid. Als klanten en prospects zich betrokken voelen bij je merk, zijn ze namelijk eerder bereid om bij jou te kopen of je positief rond te zingen. Vaak wordt activation in relatie gebracht met websites, maar ook offline biedt volop kansen. Afhankelijk van je doel en je doelgroep kies je instumenten (offline en online) die hierbij het meest effectief zijn. Elk instrument is een kans om je brand uit te dragen. Goed om deze kansen ook zo de benaderen en te benutten! Denk aan je website, je powerpoint, je offertes, je mail, je nieuwsbrief, brochure, banners, events.... en noem het maar op.

Brand Review - meten van merkbeleving

Hoe wordt jouw organisatie gezien? Hoe goed weten jouw klanten wat je nog meer doet? Waarin je onderscheidend bent? Zingen zij jouw naam in het rond? Met de goede propositie? Welk gevoel roep je op bij hen? Wij adviseren onze klanten met enige regelmaat een eenvoudig review te doen op je brand. Het liefst met een 0-meting voordat MasterMakers aan de slag gaat. En dan een 1-meting een jaar later. Zo kan de uitslag onze toegevoegde waarde van slimme communicatie keuzes in combinatie met topdesign hard maken.

Brand House - digitale verzamenplaats

Het Brand House van MasterMakers is hét digitale platform waar klanten al hun communicatie kunnen verzamelen en vastleggen. Een online platform met alle richtlijnen en templates voor jouw communicatie. Inclusief nieuwsbrief, huisstijl en promotie templates. Inclusief Social media richtlijnen en alle huisstijl elementen. Desgewenst verzamel je hier ook alle grafische bestanden, beeldmateriaal en sjablonen. Alles op 1 plaats! Een droom voor iedere communicatie manager.

Onze tools

MENU