Marianne de Fouw, Designer
"Design zet mensen in beweging."

MasterMaker since 2004

The things I do Logo’s ontwerpen, huisstijlen creëren, al het drukwerk dat je maar kan bedenken, webdesign, conceptontwikkeling, illustraties, infographics, boeken, social media visuals, Brand Books.

Guilty pleasure Proberen te raden welk lettertype er in een design is gebruikt vanuit mijn liefde voor typografie en tekst.

I love… Workshops geven als coach bij KlimaatGesprekken, brocante markten en de kringloop, lange wandelingen, lezen, koken, tekenen, architectuur. Lokale initiatieven draag ik een warm hart toe en zero waste leven is belangrijk voor mij.

“Good design goes to heaven, bad design goes everywhere”

Mieke Gerritzen

Favorites

Product Mijn Wacom tekentablet: echt een must om intuïtief en natuurlijk te werken met een pen in plaats van met een muis. Het is sneller en met de pen werk je ontzettend nauwkeurig. Je tekent namelijk digitaal op een natuurlijke manier. Bovendien is de tekentablet ergonomischer dan een muis. En je hebt extra sneltoetsen die je workflow versnellen. Daarnaast kun je er draadloos mee werken, wat ook handig is. Onmisbaar voor mij! 

Tool Natuurlijk het Adobe Creative Cloud pakket met alle onmisbare software programma’s voor een ontwerper: Adobe InDesign, XD, Illustrator, Photoshop en Premiere Pro, en daarnaast heel veel extra apps. Te gebruiken in abonnementsvorm.

Goeroe Op grafisch gebied zijn dat er teveel om op te noemen, ik noem graag twee vrouwelijke ontwerpers: Mieke Gerritzen, om haar maatschappijkritische digitale ontwerpen. En Irma Boom, de koningin van het boekontwerp.

Bezoeken De Dutch Design Week in Eindhoven, het grootste internationale design event van Noord-Europa. Dit jaarlijkse negendaagse evenement vindt altijd eind oktober plaats en presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers. Alle nieuwste (duurzame) ontwikkelingen op designgebied bij elkaar!

Favo Brand Mijn Fairphone! De eerste mobiel die zich als doel heeft gesteld om de meest duurzame telefoon te worden. Hoe? Hij is eerlijk geproduceerd en modulair opgebouwd. Is er iets kapot, dan kan ik ‘m zelf openmaken en de module vervangen. Daarnaast een Nederlands innovatief ontwerp, dus dichtbij huis. Een tegengeluid in de maak-gebruik-gooi weg cultuur! Eerlijk duurt het langst toch. Mooie bijkomstigheid en waar ik elke keer weer blij van word: als ik ‘m opstart verschijnt de tekst: Change is in your hands. En dat is elke keer weer een stimulans om positieve keuzes te maken, op wat voor vlak dan ook.