Gert Hardeman, Tekstschrijver
"Communiceren vanuit de essentie: wie ben ik als bedrijf, merk, persoon en wat beteken ik voor de ander?"

MasterMaker since 2012

The things I do Fietsen, schrijven, zwemmen

Guilty pleasure “Waarom?” Als klein kind al vroeg ik mijn ouders eindeloos door naar het waarom. Nog steeds wil ik weten waarom? En waarom dat dan?

I love… Openwaterzwemmen. Fietsvakanties. Poëzie: Herman de Coninck, Hans Andreus, Pablo Neruda, Ellen Warmond, Vasalis. Scandinavische thrillers: Henning Mankell, Jo Nesbø. Een goede Rioja met tapas. Vietnamees eten. Niets doen. Dagdromen.

"Let us prove to the world that good taste, good art, and good writing can be good selling."

William Bernbach

Favorites

Product MacBook Pro en iPhone. Woordenboek. Synoniemenboek. Kleine boekjes en een pen voor als ik een briljant idee heb of gewoonweg mijn gedachten wil opschrijven zonder dat het gelijk volzinnen zijn. Mijn Olympus voice recorder, omdat ik steno niet beheers.

Tools Op de fiets gebruik ik Komoot voor tochten en mijn Garmin vertelt me achteraf hoeveel kilometer ik heb gezwommen in de Maarsseveense plassen. Op een heel ander niveau een tool om bij te blijven en te leren: ik volg graag workshops en bijeenkomsten van mijn beroepsvereniging Tekstnet en de Utrechtse Communicatiekring. Aanraders!

Goeroe Ambachtelijke copywriters als William Bernbach, Leo Burnett, David Ogilvy en Dave Trott. Voor schrijftips: Henneke Duistermaat. Voor websites: Gill Andrews. Voor transitietaal: Jens van der Weele. Sonja Jefferson, nu Sonja Nisson, voor valuable content marketing. Richard Shotton over marketing, gedrag en cognitive biases. Dijksterhuis & Van Baaren voor gedragsverandering. Volg ze op LinkedIn voor verbazingwekkende inzichten! En iedereen die vriendelijk is en open over zijn of haar ervaringen wil vertellen. Je kunt van ieder mens iets leren.

Must see Kijk om je heen. Sta open voor andere mensen. Luister en vraag door. En kijk ook eens diep naarbinnen: je kunt meer dan je denkt. Blijf jezelf en de ander verbazen en doe het kleine goede, elke dag weer.