Je wil meer leads met online marketing

'Meer naamsbekendheid en meer traffic'

Als je een mooie website hebt, is vaak de volgende vraag: hoe zorg ik dat ik beter gezien en gevonden wordt? Hoe bereik ik mijn doelgroepen online en zorg ik dat ze klant worden?

 

Online adverteren voor de zakelijke markt

Wij helpen met inbound marketing activiteiten voor de zakelijke en dienstverlenende markt, en snappen als geen ander dat dat net even anders is dan een recht-toe-recht-aan product verkopen. We begrijpen ook dat de 'verkoop' niet primair via je website verloopt, maar dat je in deze onzekere tijd misschien wel net even een extra duwtje nodig hebt. Goed uitgedachte en uitgevoerde online marketingcampagnes kunnen daarbij helpen. 

SMA, SEA, SEO, CRO... Wat is dat??
De poel van online marketing is groot, wij geloven vooral in SMA (Social Media Advertising), SEA (Search Engine Advertising), SEO (Search Engine Optimization) en CRO (Conversion Rate Optimization). En het analyseren en bijsturen van je activiteiten. Met als doel: meer traffic op je website en vooral meer leads. Veel ingewikkelde marketingtermen, maar wees gerust: wij snappen het. Van de online marketing strategie, uitvoering van social media campagnes tot en met de analyse van websitegedrag: wij nemen je hier in mee of nemen het volledig uit handen. 

 

Dan nu even in duidelijke taal. Wat we dan precies voor jou kunnen doen?

 

Met deze 3 onderdelen zorgen wij voor meer klanten

online adverteren

Betaalde online advertenties op de kanalen waar jouw doelgroepen zich bevinden, zoals LinkedIn, Facebook (SMA) en Google (SEA). Niet met hagel schieten, maar gericht op specifieke groepen, woorden of doelen. Met een reële Cost per Lead, Click of View. Hoe pakken we dat aan?

 

  1. We starten altijd met strategie. Niet te ingewikkeld, maar samen even sparren over wat je wil bereiken met online marketing activiteiten. Wij adviseren: welke kanalen zetten we in en waarom? Voor de zakelijke markt kiezen wij vaak voor een of meerdere LinkedIn-advertenties in combinatie met GoogleAds.
  2. Instellen van je (ingewikkelde) advertentie-account(s). Daarmee ontzorgen we graag.
  3. Social media advertenties bedenken (concept), ontwerpen (beeld) en schrijven (begeleidende tekst). Creatie dus! Maken we een platte afbeelding, een filmpje of een afbeeldingcarrousel? Wat is de boodschap? Waarmee verleiden we? En waar linkt de advertentie naartoe? Altijd naar jouw website, idealiter een goed ingerichte landingspagina (hierover straks meer).
  4. Bij GoogleAds: zoekwoorden bepalen. Hierbij doen we een zoekwoordenanalyse waarbij we kijken met welke zoekwoorden jij bovenaan moet staan in Google en wat de beste prijsstrategie is.
  5. Budget bepalen, dat doen we samen. Wat heb je ervoor over, wat levert het op, wat is een goed bedrag om mee te beginnen?
  6. Plaatsen in het advertentie-account, dat doen wij voor je (o.a. doelgroepen instellen).
  7. Beheren, analyseren en bijsturen van de advertentie: wat werkt er wel/niet? Wat zijn de learnings? Wat kunnen we tussentijds aanpassen om de campagne te optimaliseren?
  8. Rapporteren, we laten je tussentijds graag de resultaten zien en lichten deze altijd persoonlijk toe. 

website optimaliseren

Wat wordt de bestemmings-url, de landingspagina, waar de online advertenties naartoe linken? Vaak is dit een bestaande detailpagina op je website. Wat is er nog nodig op deze pagina? Om de bezoeker, die binnenkomt via een online advertentie, uiteindelijk tot een actie over te halen? Zoals een afspraak maken, contactformulier invullen of een offerte aanvragen. Conversion Rate Optimization, noemen ze dat met een ingewikkelde term. Wij adviseren en kunnen indien gewenst ook helpen met tekst (SEO) en aanpassingen doorvoeren op de website. 

campagne analyseren

Wil je zelf ook goed kunnen meten en analyseren wat het effect is van de campagnes? In LinkedIn krijg je bijvoorbeeld mooie statistieken van de campagne-resultaten te zien, maar deze gaan niet verder dan het moment dat de 'viewer' op de bestemmingspagina van jouw website terecht komt. Wat gebeurt er daarna? Wordt er op de juiste knoppen (call-to-actions) geklikt? Nemen ze daadwerkelijk contact op of vragen ze een offerte aan? Met andere woorden: levert het conversies op?

 

Om dit te kunnen meten stellen wij Google Analytics en Tag Manager in op jouw website. Hiermee kunnen we al deze acties meten en analyseren. Daarnaast krijg je van ons een workshop zodat je weet welke gegevens in Analytics je moet bekijken en hoe je dit kunt interpreteren. 

Mazzel
Benieuwd wat online marketing
voor jouw onderneming kan doen?
JA, neem contact met mij op
Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Momentje...

Bedankt voor je bericht.

MENU