Voedselbos Werelds

Voedselbos Werelds Nijmegen Een voedselbos voor duurzame voedsel productie

Een van onze eerste klanten, Paul Dirven uit Nijmegen, startte weer met iets nieuws. En weer mochten wij als MasterMakers de rol van communicatie, design en techniek partner vervullen. Dit keer was het niet een startup in de Tech business maar iets totaal anders. Een voedselbos. 

 

Paul noemt zijn bos: Voedselbos Werelds. Hij werkt aan een voedselbos met een werelds karakter. Een circulair voedselsysteem én ontmoetingsplek voor groot en klein, dorps en werelds. Waar elke plant eetbaar is, nieuwe talen ontdekt kunnen worden en je even stilstaat bij ‘de onbekende vluchteling’. Gewoon even langsfietsen, een praatje maken en zelf voedsel verzamelen voor eigen gebruik.

 

Over een voedselbos

Een voedselbos is een door de mens ontworpen systeem, gericht op duurzame voedselproductie. Het ontwerp van een voedselbos is geïnspireerd op de opbouw van een natuurlijk bos. De biodiversiteit van een natuurlijk bossysteem is enorm hoog. Zo ook de productiviteit: dat komt door de verschillende lagen die precies op elkaar afgestemd zijn. Anders dan in de landbouw wordt er in een voedselbos niet met een enkele laag - de akker- gewerkt maar ook met de lagen daarboven. De arbeid en input zijn op den duur nihil. En het allerbelangrijkste is: een juist ontworpen voedselbos houdt zichzelf in stand en biedt voedsel en onderdak aan ontelbare soorten organismen, groot en klein. Niet alle plantensoorten hoeven trouwens voor de mens eetbaar te zijn. Ook soorten die bijvoorbeeld bestuivende insecten of plaag bestrijdende vogels aantrekken krijgen er hun plek.

Schermafbeelding 2021 12 16 om 16.23.34 111889931733
Schermafbeelding 2021 12 16 om 16.23.05 111889931719

We love branding

Koffietje doen met Nicole?
Nicole 111893144558
Nieuwsgierig? Elkaar zien en spreken werkt natuurlijk het best.
Mail gerust of bel ons gewoon even 030 267 0770.

Afspraak maken
Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je bericht.

Master Makers. Voor nu en morgen.