Social fintech alliantie

De juiste branding voor nieuw maatschappelijk initiatief

De Social Fintech Alliantie is opgericht door zes tech initiatieven die samen één doel hebben: de juiste digitale ondersteuning mogelijk maken voor iedere burger met geldzorgen. De Social Fintech Alliantie doet dit door samen met gemeenten, hulporganisaties en bedrijven de strijd aan te gaan tegen problematische schulden, door aan oplossingen voor drempelloze, digitale hulp te werken.

Weinig tijd, veel partijen

Initiatiefnemer Purpose kwam bij ons met een open vraag: hoe kan MasterMakers helpen om een nieuw initiatief op te starten? Ze zochten een partner voor communicatie, design en development. Een bureau dat kan helpen om een nieuw idee van samenwerkende Social FinTech bedrijven in de markt te zetten en zichtbaar te maken. Een maatschappelijk relevant concept dat nog in de opstartfase zit, omvormen naar de juiste branding, met weinig tijd en veel betrokken partijen. Precies wat wij het liefst doen; een prachtklus dus voor MasterMakers!

Simpel en doeltreffend in up tempo

Binnen 4 weken is er een logo, een huisstijl en een website. Fris, helder maar ook passend bij de zwaardere problematiek van schuldhulpverlening. Doekes Prakken, projectleider Social Fintech Alliantie: “De samenwerking met MasterMakers heb ik als zeer fijn ervaren. MasterMakers heeft goed meebewogen met het tempo en de mogelijkheden die wij hadden. De website is mooi en to-the-point en binnen de strakke planning opgeleverd. Het straalt uit wat we willen uitstralen. Simpel en doeltreffend.”

MasterMakers als partner voor branding

“We zijn blij met MasterMakers als partner voor onze branding. Ze denken in elke stap goed mee, komen proactief met bruikbare adviezen en verrassende ideeën. Wat ook goed werkte: dat ze ondanks een eigen gestructureerde werkwijze goed konden meebewegen met ons proces als startende, soms nog wat zoekende initiatief met veel afhankelijkheden.”