Proceon scholengroep

Van versnipperde communicatie naar één sterk merk

Proceon scholengroep, re-branding en 17 websites

Tegenwoordig maken de meeste lagere scholen onderdeel uit van een schoolbestuur. Dan zie je op de overkoepelde website de presentatie van vijf of vijftien scholen en dan schrik je een beetje. Niet altijd, maar soms.

Hoe leuk is het dan dat een scholengroep ons benadert met de vraag om te helpen met branding? Proceon, scholengroep uit het Gooi, wist ons te vinden en durfde het aan. Een hele operatie om 17 scholen mee te krijgen in het nut en de noodzaak van merk denken.

Het proces is een belangrijk onderdeel van de verandering. Van elke school zijn de locatiemanager en een aantal teamleden betrokken in het proces. In strategiefase, creatiefase en implementatiefase. Het heeft geleid tot een behapbare verandering waar drie jaar voor is uitgetrokken. De scholen die het enthousiast waren -en niet konden wachten op een professionele uitstraling- die mochten eerst. In zomer 2022 krijgen de laatste vier scholen hun metamorfose.

BrandHouse

Alle scholen krijgen een nieuw logo, website, powerpoint en word templates. Met de templates kunnen scholen zelf posters maken voor gelegenheden als Sinterklaas, Luizenplaag, etc. Alles wat gemaakt is, wordt geupload in het Proceon BrandHouse. Daarmee kunnen scholen zelf materialen downloaden en kunnen hulpouders verder werken met bestanden. Wel volgens de huisstijl richtlijnen natuurlijk, die ook allemaal gemakkelijk te vinden zijn in het BrandHouse.