Kessels en Smit

Nieuwe merkidentiteit, huisstijl en visuele identiteit ondersteunt metamorfose van The Learning Company

In co-creatie je merkidentiteit nieuw leven in blazen

Bij Kessels & Smit, The Learning Company, gebeurde de laatste jaren zo veel, dat het 50-koppige gezelschap van adviseurs, coaches en ondernemers zich unaniem achter een metamorfose schaarde. ‘We doen meer, we kunnen meer en we betekenen meer. Dat willen we laten zien ook.’  In co creatie bliezen we de merkidentiteit nieuw leven in. Zo ontstond in nauwe samenwerking een ‘hernieuwd’ verhaal dat stoelt op de uitgangspunten van 25 jaar terug. Blijvend ontwikkelen door jezelf te blijven. Kijk, dat is nou consistentie.

Saskia Tjepkema in 2006: ‘De visuele identiteit van Kessels & Smit uitwerken, aan de slag met vormgevers, een nieuwe huisstijl, een nieuwe corporate website, een echte uitdaging. Met een aantal bureaus spraken we over logo’s, huisstijlen, planningen. Maar nergens voelden we een ‘klik’. Die bureaus wilden het vooral vóór ons maken… En toen kregen we Nicole en Caroline aan tafel. Zij gingen mét ons aan de slag. Tijdens onze eerste meetings wilden ze vooral veel weten. Stelden veel en vooral ook originele vragen.

Bij Kessels & Smit zitten we erg op inhoud, we praten, denken en schrijven. Nicole en Caroline trokken ons daar los van en wilden samen met ons uitvinden waar Kessels & Smit voor staat. Die omslag naar denken in beelden, vormen en kleuren is een verrassend strategisch proces.

We geloven in mensen, relaties en ontwikkeling. En dat zie je terug in de website, en in de manier waarop hij ontwikkeld is. Van de website voelen we ons allemaal eigenaar. Geen statische etalage, maar een levendige winkel. Waar je binnenloopt, dingen kunt vinden, vastpakken en mensen tegenkomt die je willen helpen. Die sterke identiteit roept veel reacties op, ook uit onverwachte hoek. Klanten, collega’s, mensen die bij ons willen werken, …. het helpt echt ons netwerk te versterken.”